y
y

20.3.08

GELİNLİK RESİMLERİ


















































GELİNLİĞİN DÜĞÜNDEN SONRA BAKIMI ve SAKLANMASI

Oldukça fazla evlenmiş kadın kendi düğününde giydiği gelinliği kendi kızının da düğününde giyebilmesi için hatıra olarak saklar.


Üzülerek söylüyoruzki gelinlik kumaşın sararmasını ya da bozulmasını tam olarak engel olacak güvenli bir saklama yöntemi henüz yoktur. Ancak gelinliğinizi korumak açısından bazı önlemler alabilirsiniz.
Kir ve tozlara karşı korumak için gelinliğinizi muhafazalı bir kutuya koyarak saklayın..
Gelinliğinizi kuru ve serin ortamlarda saklayın. Gelinlik eteği uzunsa ve bunu askıda saklıyorsanız etek ağırlığını omuz bölgesine baskı yapacak ve şekil bozukluğu gösterecektir..Bunu yaşamamak için gelinliğinnizin eteğini dikişle bel tarafına tutturun. Gelinliğinizi kumaş veya kağıt bir giyecek koruyucusu içerisinde saklayın.
İsterseniz askıda isterseniz kutuda saklayın ama kırışmasını önlemek için içini kağıtlarla doldurun. Gelinliğinize zarar vermemek için , sünger vatkaları ve kumaş kaplı düğmeleri ,ter vatkalarını gelinliğinizden ayrı bir yerde muhafaza edin..
Eldiven,duvak, ayakkabı, kese vb.gibi aksesuarları asla gelinliğinizle beraber saklamayın.
Belirli zaman aralıklarınla gelinliğinizi kontrol edin,gelinliğinizi korumak kendinize ve sevdiğiniz birine verebileceğiniz en güzel ve özel bir hediye olacağını unutmayın.








Hiç yorum yok: